Actualizat la: 11.09.2020

Ședința trimestrială a Punctelor Naționale de Contact

Published on: Lun, 09/07/2020 - 14:51

Ședința trimestrială a Punctelor Naționale de Contact

 

La 04 septembrie 2020, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD), a desfășurat în regim online ședința cu reprezentanții rețelei Punctelor Naționale de Contact (PNC). Ședința a fost deschisă de către dna Viorica Boaghi, Director general adjunct al ANCD și coordonator al rețelei PNC.

 

În cadrul ședinței a fost prezentată statistica participării Republicii Moldova în cadrul Programului UE „Orizont 2020” și activitățile realizate pentru asocierea RM la Programul “Orizont Europa”.  Punctele Naționale de Contact au fost informate despre evenimentele planificate până la sfârșitul anului 2020, precum și despre zilele de informare în cadrul instituțiilor de cercetare, care urmează să fie oferite.

 

Totodată, au fost discutate broșurile “Infrastructura publică din domeniile cercetării și inovării din Republica Moldova” și “The Landscape of Research Infrastructures in the European Research Area”, care urmează a fi editate. Dna Olga Tagadiuc, Director general al ANCD, a recomandat Punctelor Naționale de Contact să stabilească link-uri directe cu persoanele responsabile de proiecte și relații internaționale din cadrul instituțiilor de cercetare pentru a crea un dialog mai eficient și pentru a disemina informația privind Apelurile deschise în cadrul Programului „Orizont 2020”. 

Coordonatorul a îndemnat Punctele Naționale de Contact să participe cât mai activ la sesiunile de informare, training-uri, campanii de promovare și asigurare a vizibilității Programului, chiar dacă acestea se desfășoară în regim online.