Actualizat la: 24.04.2020

Ședința trimestrială a rețelei Reprezentanților Oficiali și Experților Naționali

Published on: Mie, 03/20/2019 - 15:30

La data de 18 martie 2019, ora 15:30, în incinta Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD),  a avut loc ședința cu Reprezentanții Oficiali și Experții Naționali din cadrul Comitetelor de Program din Programul UE „Orizont 2020”.

  

Ședința a fost deschisă de către Dl Dmitrii Parfentiev, Director General al ANCD, Reprezentant oficial la configurația strategică și Expert național la configurația “Tehnologii Informaționale și de Comunicații (TIC)”. 

  

A fost accentuată importanța participării RO și EN la ședințele comitetelor de program, evenimentele de promovare a Programului UE „Orizont 2020” și colaborării cu rețeaua Punctelor Naționale de Contact. 

  

RO și EN au făcut o scurtă introducere despre configurația pe care o reprezintă și au vorbit despre experiența acumulată prin participarea la ședințele comitetelor de program organizate de Comisia Europeană. De asemenea, RO și EN și-au expus propunerile pentru integrarea și ridicarea ratei de participare a comunității științifice în spațiul european de cercetare, precum și sporirea vizibilității H2020 (evenimente, acțiuni sau măsuri). De asemenea, în cadrul ședinței a fost propusă inițierea măsurilor de asociere a RM la noul Program UE „Orizont Europa” și consultarea condițiilor de participare la programul respectiv.