Actualizat la: 01.12.2022

„Uși deschise la Orășelul European 2018”

Published on: Mie, 05/16/2018 - 14:49

La 12 mai a.c. Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare a participat la inaugurarea Orășelului European 2018, organizat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. Cortul Agenției a fost deschis pentru toți vizitatorii interesați de oportunitățile oferite de UE prin Programul Cadru Orizont 2020 și proiectele finanțate.

Agenția a prezentat informații despre asistența UE acordată Republicii Moldova în cercetare și a oferit materiale promoționale. Oficialitățile naționale  și ambasadorii prezenți au salutat participarea noii Agenții la eveniment. Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a  subliniat importanța dezvoltării cercetărilor în parteneriat și a menționat că armonizarea cercetărilor este vectorul către dezvoltarea oricărei națiuni.

Directorul general interimar al Agenției, Dna Viorica Boaghi, aduce mulțumiri comunității europene pentru colaborare și susținerea acordată, fiind ferm convinsă că o colaborare strânsă  va contribui la integrarea mai profundă a Republicii Moldova în spațiul european de cercetare.