Actualizat la: 10.12.2023

24 noiembrie 2023, ora 10:00, webinar „Valorificarea proprietății intelectuale în cadrul proiectelor de cercetare și inovare finantate de Programul UE Orizont Europa”

Published on: Lun, 11/20/2023 - 16:11

La data de 24 noiembrie 2023 Oficiul Național Orizont Europa din cadrul ANCD organizează webinarul „Valorificarea proprietății intelectuale în cadrul proiectelor de cercetare și inovare finantate de Programul UE Orizont Europa”. În cadrul webinarului coordonatorii tematici vor avea comunicări și prezentări referitor la apelurile deschise în cadrul programului Orizont Europa și modalitățile de participare a cercetătorilor moldoveni. Nicu Vrabie, Punct Național de Contact (PNC) pentru domeniul Insfrastructuri de Cercetare din cadrul Programului Orizont Europa, va avea o comunicare despre constituirea și gestionarea consorțiior în cadrul proiectelor. Elena Railean, coordonator tematic pentru pilonul I „Excelență în cercetare” va vorbi despre importanța protejării proprietății intelectuale în managementul proiectelor europene. Oleg Bujor, PNC pentru domeniul Aspecte Financiare și Legale din cadrul Programului Orizont Europa, va avea un discurs referitor la raportarea narativă și financiară în cadrul proiectelor Orizont Europa, și Serghei Sprâncean, coordonator tematic pentru Pilonul II „Provocări globale&Competitivitate industrială europeană”, va comunica despre asigurarea conformității și eticii în cercetare.

Webinarul este organizat în cadrul Expoziției Internaționale Specializate “InfoInvent” organizată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare cu Oficiul Național Orizont Europa și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educatie și Cercetare.

Agenda webinarului poate fi vizualizată AICI

Linkul de conectare: