Actualizat la: 24.04.2020

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Academia de Știință a Moldovei au semnat Instrucțiunea privind audierea publică a rezultatelor din cadrul proiectelor de cercetare și inovare

Published on: Joi, 10/18/2018 - 16:53

Ieri, 16 octombrie, Directorul general interimar al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, Dna Viorica Boaghi și Președintele Academiei de Științe a Moldovei,  Acad. Gheorghe Duca, au semnat ”Instrucțiunea privind audierea publică a rezultatelor din cadrul proiectelor de cercetare și inovare”.

 

Documentul prevede mecanismul de organizare și desfășurare a auderilor publice a rezultatelor din cadrul proiectelor de cercetare și inovare.

 

În numele Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, Dna Viorica Boaghi a mulțumit Academiei de Științe a Moldovei pentru cooperare și deschidere, menționând că semnarea acestui document va întări cadrul normativ în domeniul cercetării și inovării, asigurând subiecților implicați o claritate și uniformizare a procedurii de audieri publice. La rândul său,  Președintele Academiei de Științe a Moldovei, s-a arătat convins că colaborarea dintre cele două părți va influența pozitiv implementarea politicii în domeniul cercetării și inovării de către Agenție și va permite o dezvoltare durabilă a societății.