Actualizat la: 24.04.2020

Agenția Națională Pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova au semnat Acordul de colaborare

Published on: Mar, 02/18/2020 - 14:20

La data de 14 februarie 2020 a fost semnat Acordul de cooperare între Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova. Documentul prevede extinderea unei cooperări intersectoriale pentru dezvoltarea Mișcării Antidoping în Moldova și a țării în ansamblu. Potrivit dnei Viorica Boaghi, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare „una dintre prioritățile naționale în domeniile cercetării și inovării este sănătatea”, exprimând încrederea în rezultatele colaborării și mulțumind partenerilor pentru inițiativă.

 

La rândul său, directorul general al Agenției Naționale Antidoping, Dl Artiom Jucov, a mulțumit pentru încredere și pentru promovarea excelenței în cercetare și inovare în toate domeniile importante țării, inclusiv în domeniul sportului și antidopingului. Dlui a menționat că „Datorită cercetărilor, sportivii și cetățenii vor putea sa aibă o viziune mai bună și vom putea lucra încă într-o direcție pentru dezvoltarea sportului și a intereselor naționale”.

  

În acest context, cooperarea semnată își va aduce aportul vădit la dezvoltarea sportului în țară conform rigorilor stabilite la zi, dar și la promovarea bunei imagini a Republicii Moldova în domeniul sportului la nivel internațional.