Actualizat la: 11.09.2020

Aniversarea Republici Moldova în Programul UE „Orizont 2020”

Published on: Vin, 06/28/2019 - 16:58

La 1 iulie 2019, se împlinesc 5 ani de la asocierea Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare „Orizont 2020”. Cu acest prilej, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare  va organiza un flashmob informativ și interactiv în aer liber, cu participarea Punctelor Naționale de Contact și Reprezentanții ANCD, care vor disemina participarea Republicii Moldova  în Programul Orizont 2020. Evenimentul este destinat pentru toți doritorii de a cunoaște oportunitățile programului respectiv.

 

“Orizont 2020” este cel mai amplu program de cercetare și inovare derulat vreodată de Uniunea Europeană, pe o durată de 7 ani (2014-2020) cu o finanțare de 80 de miliarde EUR și are ca scop atragerea investițiilor private și publice naționale pe care această finanțare le va atrage.

 

La etapa actuală, Republica Moldova înregistrează un succes vizibil de participare, înscriind 933 participări, 46 granturi/proiecte semnate, cu o finanțare de 5,276,257 mln EUR.

 

Grație finanțării oferite de Uniunea Europeană pentru cercetare, prin prezentul program-cadru, instituțiile de cercetare, universitățile, întreprinderile, ONG-urile din Republica Moldova, colaborează cu parteneri din întreaga Europă și alte țări asociate Programului.

 

Programul îi va ajuta pe cei talentați și întreprinderile inovatoare să impulsioneze competitivitatea Europei, creând, în paralel, locuri de muncă și contribuind la un standard de viață mai înalt.

 

Agenția Națională pentru Cercetare și Inovare marchează acest eveniment de importanță majoră pentru Republica Moldova prin instituirea de parteneriate de cercetare cu țările Parteneriatului Estic ca Italia, Franța, Ucraina, Georgia, Belarus.

 

Veniți alături de echipa ANCD la sediul nostru, Ștefan cel Mare și Sfânt 180, între orele 11:00 -14:00. #DiscoverScience#5YearsOfAssociation