Actualizat la: 13.09.2024

Anunț pentru concursul „BiodivTransform” în cadrul Parteneriatului European Biodiversa+

Published on: Mie, 09/04/2024 - 13:53

Parteneriatul european Biodiversa+ pregătește lansarea unui nou concurs transnațional comun privind Biodiversitatea și Schimbarea Transformativă „BiodivTransform”.

Acest concurs, împreună cu acțiunile încorporate în Programul Emblematic (https://www.biodiversa.eu/about-us/flagship-programmes/) „Sprijinirea transformării societății pentru utilizarea durabilă și gestionarea biodiversității”, va contribui la atingerea unuia dintre obiectivele strategice ale Biodiversa+: producerea de cunoștințe acționabile pentru o schimbare transformatoare care să stopeze și să inverseze declinul biodiversității (Biodiversa+ Agenda Strategică de cercetare și inovare, 2021 - https://www.biodiversa.eu/wp-content/uploads/2022/12/strategic-research-innovation-agenda.pdf#page=43).

 

DOMENIUL APELULUI:

Crizele mondiale ale pierderii biodiversității, schimbărilor climatice și poluării sunt profund interconectate, iar înțelegerea compromisurilor și a legăturilor reciproce, atât în ceea ce privește factorii de declanșare, cât și efectele, este extrem de urgentă. În acest context, BiodivTransform va viza proiecte de cercetare și inovație interdisciplinare, transdisciplinare și/sau intersectoriale pentru a identifica, analiza și înțelege procesele de transformare care ar putea opri și inversa declinul biodiversității.

 

ETAPELE PRINCIPALE ALE CONCURSULUI:

Lansarea oficială a apelului se planifică pentru 10 septembrie 2024, după care urmează procesul de depunere a propunerilor de proiecte, organizat în două etape:

  • Propunerea prealabilă: termenul limită pentru depunerea propunerilor prealabile va fi la începutul lunii noiembrie 2024.
  • Propuneri complete: candidații selecționați vor fi invitați să expedieze propuneri complete până la începutul lunii aprilie 2025.

Propunerile (numai în limba engleză) vor fi depuse electronic. Instrucțiunile privind depunerea, criteriile de eligibilitate și evaluare, precum și alte informații relevante vor fi publicate odată cu anunțul oficial privind apelul.

FORMAREA CONSORȚIILOR DE CERCETARE TRANSNAȚIONALE:

Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții transnaționale de cercetare cu parteneri eligibili din minimum 3 țări participante la apel (inclusiv minimum două din statele membre ale UE sau țările asociate UE).

 

          https://proposals.etag.ee/biodiversa/2024/partner-search)

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI DOCUMENTE CHEIE:

Biodiversa+ oferă diverse resurse pentru a ajuta cercetătorii să dezvolte o propunere de succes:

 

Înregistrați-vă pentru webinar (obligatoriu pentru a putea participa) - https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_kcZ1WXRrSY-h9ealxtIqFQ#/registration

 

 

Regulile de participare pot fi accesate AICI