Actualizat la: 24.04.2020

Atelier de lucru național organizat în Republica Moldova cu experți din Lituania. Ziua a treia.

Published on: Vin, 06/28/2019 - 14:46

  La data de 27 iunie, în cadrul Incubatorul de Afaceri din Soroca, s-a desfășurat cel de-al treilea atelier de lucru, organizat de către Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei, partener în cadrul proiectului Enterprise Europe Network (EEN), împreună cu Centrul de Inovare Lituanian (EEN Lituania), în parteneriat cu ProEntranse și Incubatorul de Afaceri din Soroca. 

 

  Ținta evenimentului: evidențierea oportunităților de cooperare internațională, instrumente de lucru și bune practici din Europa pentru dezvoltarea și menținerea clusterelor din Republica Moldova. 

 

  Experții lituanieni au prezentat exemple concrete de generare a ideilor inovaționale, accentuând importanța transferului tehnologic și posibilitățile de export în UE pentru întreprinderile din industria confecțiilor și textile. S-au discutat informații relevante despre standardele europene de calitate, inclusive legislația UE cu privire la obținerea finanțării. 

 

  În viziunea experților Europeni, o întreprindere inovațională nu este doar cea care aduce un produs inovațional pe piață, dar și cea care încearcă să producă un produs diferit nou.