Actualizat la: 04.12.2023

Campanie de scriere a proiectelor și consultații cu experții europeni pentru aplicarea la Programul Orizont Europa

Published on: Lun, 10/09/2023 - 16:32

Într-un efort continuu de a sprijini și consolida cooperarea dintre Uniunea Europeană și Moldova în domeniul cercetării și inovării, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, în colaborare cu Comisia Europeană, anunță desfășurarea următoarelor sesiuni de scriere a proiectelor și oferirea consultanței de către experții Europeni. Aceste sesiuni sunt destinate cercetătorilor și inovatorilor din sectorul public și privat, oferindu-le asistență specializată în pregătirea aplicațiilor pentru Programul „Orizont Europa”.


Experții vor furniza suport pentru dezvoltarea propunerilor de proiecte concrete. Antreprenorii, inovatorii, tinerii cercetători (inclusiv candidații la doctorat) și cercetătorii cu experiență sunt încurajați să participe, beneficiind de o platformă exclusivă de instruire și colaborare.


În plus, va fi oferită o sesiune de formare pentru Punctele Naționale de Contact (NCP) ale Programului „Orizont Europa”, având ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite părților naționale interesate în accesarea Programului „Orizont Europa”.


Toate aceste sesiuni de instruire vor avea loc în perioada13-17 noiembrie 2023,în Chișinău, conform detaliilor specificate în formularul de înregistrare.


Apel pentru Înregistrare:


Cercetătorii, inovatorii și Punctele Naționale de Contact din Moldova sunt invitați să completeze formularul de înregistrare disponibil la adresa https://proposalwritingcampmoldova.service-facility.eu/ până la data de 20 octombrie 2023.

 

Confirmarea privind selectarea pentru participarea la eveniment va fi transmisă la e-mail persoanelor înregistrate. Numărul de locuri este limitat.

 

La selectarea participanților de către experți prioritatea se va acorda persoanelor care vor propune idei concrete pentru a fi transformare în propuneri de proiecte și vor completa detaliat formularul de înregistrare.

 

Limba de lucru a tuturor sesiunilor este limba Engleză.


Această inițiativă subliniază angajamentul continuu al colaborării UE-Moldova în domeniul cercetării și inovării, oferind o oportunitate valoroasă de dezvoltare profesională și consolidare a rețelelor în vederea sporirii succesului aplicațiilor Orizont Europa.

 

Suport

Pentru consultarea apelurilor deschise puteți accesa portalul Comisiei Europene și selecta din listă Programul HORIZON EUROPE. În rubrica Work programme & call documents selectați 2023-2024 și veți avea acces la Programele de lucru (Work Programme) unde sunt descrise apelurile la toate configurațiile din Programul „Orizont Europa”.

Pentru informații referitor la configurațiile din Programul „Orizont Europa”, puteți contacta Oficiul Național Orizont Europa din cadrul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare.

 

Structura Programului „Orizont Europa”