Actualizat la: 24.04.2020

Colindătorii au pășit pragul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare

Published on: Sâm, 12/29/2018 - 19:25

Cete de colindători au pășit pragul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, aducând cu ei tradițiile naționale, bucuria cîntecului strămoșesc și a sărbatorilor de iarnă. Colindele formate din urari de bine și belşug au fost adresate Agenției pentru Cercetare și Dezvoltare și toți celor care păstrează obiceiurile specifice. 

 

Angajații au avut bucuria să urmărească umblatul cu Ursul, simbol întâlnit doar în Moldova, de Anul Nou. Ursul întruchipat de un flăcău purtând pe cap şi umeri blana unui animal, împodobită în dreptul urechilor cu ciucuri roşii. Masca condusă de un „ursar”, însoţită de muzicanţi şi urmată, de un întreg alai de personaje, în răpăitul tobelor și melodia fluierului, cu imitărea de pași legănați și sacadați ai ursului, izbind puternic pământul cu tălpile, au acordat urări de purificare, belșug și fertilizare în noul an. 

 

De Anul Nou, un loc aparte îl ocupă cetele de colindători pentru Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare. Mulțumim colindătorilor, dorindu-le multă sănătate, pace și realizări frumoase și un an nou fericit! La mulți ani!