Actualizat la: 11.09.2020

Comunicat: Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția 2020

Published on: Mar, 12/01/2020 - 16:17

La data de 27 noiembrie 2020 a avut loc evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția 2020, organizat online în peste 400 de orașe europene cu participarea cca 35 000 de utilizatori. Evenimentul a fost susținut de Comisia Europeană, prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului Orizont 2020, în scopul celebrării științei și cercetării.

Astfel, la eveniment cercetătorii s-au întâlnit cu publicul larg și au prezentat activitățile sale prin experimente practice, spectacole științifice, jocuri, teste, concursuri, expoziții în format digital. Evenimentul a demonstrat diversitatea și impactul științei, și a fost un motiv pentru tineri să descopere cercetarea, știința și inovația într-un mod distractive și să se gîndească la o carieră în cercetare.

 

Toate activitățile desfășurate pot fi vizualizate pe pagina web a evenimentului: https://noapteacercetatorilor.md ,  

iar Proiectele de inovare și transfer tehnologic finanțate de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, pot fi vizualizate aici:

https://noapteacercetatorilor.md/science4society/category/57

 

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare a susțin promovarea evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” prin diseminarea informațiilor, participarea la deschiderea evenimentului și oferirea materialelor promoționale expuse în cortul expozițional a Universității Tehnice a Moldovei de pe str. Studenților.