Actualizat la: 11.09.2020

Concursul „Idei inovaționale în afaceri”

Published on: Mar, 12/10/2019 - 15:18

Incubatorul de inovare „InnoCenter” din cadrul Universității de Stat din Comrat, în colaborare cu partenerul - Comitetul Executiv al Găgăuziei și cu invitația Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare a organizat cel de-al VII-lea Concurs „Idei inovaționale în afaceri”, ce a avut loc pe data de 6 decembrie 2019 în incinta universității.

 

Scopul concursului a fost de a identifica idei de afaceri în rândul tinerilor din regiune - viitori antreprenori, care vor să contribuie la dezvoltarea economiei Găgăuziei.

 

În cadrul concursului au fost expuse 5 idei de proiecte care presupun implementarea tehnologiilor inovaționale. Participanții au fost premiați în următoarele nominații:

1) Cel mai bun proiect din domeniul tehnologic – 7000 lei;

2) Cel mai bun proiect din domeniul turismului – 7000 lei;

3) Cel mai bun proiect din domeniul social – 7000 lei;

4) Locul II pentru proiect din domeniul tehnologic – 4500 lei;

5) Locul II pentru proiect din domeniul social – 4500 lei.

 

Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea și organizarea activității incubatorului de inovare „Innocenter” în anul 2019” finanțat de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, în vederea stimulării tinerilor antreprenori. În același timp această reuniune facilitează dialogul dintre inventatori, cercetători, reprezentanți a Guvernului și mediului de afaceri. Astfel de întilniri de afaceri crează posibilități pentru noi colaborări și perspective de dezvoltare.