Actualizat la: 11.09.2020

Conferința finală a proiectului SME/HPC

Published on: Lun, 10/26/2020 - 14:51

Conferința finală a proiectului SME/HPC

În perioada 6-7 octombrie 2020, partenerii proiectului Erasmus+ „Sporirea capacității competitive ale IMM-urilor prin utilizarea CPI” (SME/HPC) au organizat conferința finală în format online.

Conferința internațională, cu denumirea: “The Future of Business – organisations meet digital technologies. Embracing high performance computing”, a avut scopul de a introduce participanții în tematica calculului de performanță înaltă (CPI), comunicarea bunelor practici din domeniu și stimularea unei colaborări productive între participanți.

La eveniment au participat peste 70 de persoane, reprezentanți ai mediului academic și cel de afaceri. În calitate de vorbitori, au participat experți din Irlanda, Marea Britanie, Slovenia, Germania, Romania și Moldova.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cazuri de succes și anume proiectele „Fortissimo” din Slovenia și “Irish Centre for High-End Computing” din Irlanda. Acestea au accentuat posibilitățile pe care calculul de înaltă performanță le poate oferi pentru îmbunătățirea calitativă și cantitativă a serviciilor. În același context, a fost relatat un studiu în baza provocărilor pe care omenirea le înfruntă la moment (și anume încălzirea globală) oferindu-se posibile scenarii generate de către supercalculatoare.

În final a fost evidențiată importanța calculatoarelor performante pentru dezvoltarea economiilor naționale și accentuată contribuția proiectului SME/HPC în acest sens, care reprezintă un program educațional pentru IMM-uri în domeniul calculului de performanță înaltă.

Faceți click aici pentru vizualizarea prezentărilor de la eveniment.

 

Proiectul se implementează în cadrul Programului Erasmus+, prioritatea 4: Alianțele Cunoașterii, în perioada 01.11.2017 - 31.10.2020.

Consorțiul proiectului include parteneri din Irlanda, Marea Britanie, Slovenia, Germania, Romania și Republica Moldova.  

Web-site proiectului: https://www.smehpc.eu/