Actualizat la: 11.09.2020

Consultație publică H2020

Published on: Mie, 04/24/2019 - 16:15

La data de 23 aprilie curent, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare a organizat o consultație publică  informativă privind oportunitățile Programul Cadru al UE pentru Cercetare și Inovare- Orizont 2020, care a avut loc în incinta Universității Agrare de Stat din Moldova.

 

Evenimentul informativ a fost dedicat cadrului științifico-didactic, cercetătorilor din domeniile: agronomie, horticultură, economie, inginerie agrară şi transport auto. În acest sens, reprezentanții rețelei Punctelor Naționale de Contact au prezentat apelurile deschise în domeniile de profil, aspectele legale și financiare, acțiunile Marie Skłodowska-Curie, program care încurajează mobilitatea cercetătorilor, precum și procedura de coparticipare la elaborarea unei schiţe de proiect,  iar ca exemplu unui proiect de succes din sectorul agricol a fost prezentat Proiectul BOND (Bringing Organisations & Network Development to higher levels in the Farming sector).

 

Punctele Naționale de Contact au argumentat beneficiile și importanța participării în programele europene și cooperării internaționale: participări la evenimente de brokeraj, identificarea partenerilor, conectarea la infrastructura europeană de cercetare, participarea în consorții și proiecte internaționale. Reprezentanții Universității Agrare de Stat din Moldova au manifestat interes sporit față de informația prezentată, exprimându-și dorința de a continua colaborarea cu rețeaua punctelor naționale de contact, în scopul integrării în spațiul european de cercetare.

 

Având în vedere că Programul „Orizont 2020” se finalizează în curând, Punctele Naționale de Contact  au  îndemnat persoanele interesate să participe la ultimele apeluri deschise și să beneficieze de oportunitățile de a se informa și participa. Acest fapt reprezintă o oportunitate unică de a obţine experienţa necesară pentru participare în următorul Program „Orizont Europa”.