Actualizat la: 24.04.2020

ENRICH Information Day & Training în cadrul Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „INFOINVENT 2019

Published on: Mie, 11/27/2019 - 09:57

În perioada 20-23 noiembrie 2019, în cadrul „Moldexpo”, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „INFOINVENT”. Evenimentul a fost organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” S.A., în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare.

 

La expoziție au participat aproximativ 80 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din circa 10 ţări, care au prezentat la standurile expoziționale peste 450 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte de cercetare, de inovare și transfer tehnologic și altele.

 

În cadrul festivității de premiere, Comisia de experți și Juriul expoziției, în urma evaluării celor aproximativ 450 de lucrări expuse la standuri, a acordat următoarele distincții: medalii de aur – 140, medalii de argint – 80 și medalii de bronz – 80.

 

Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare a acordat Diplomă pentru „Cel mai bun proiect tineri cercetători” lui Marin GUȚU, Universitatea Tehnică a Moldovei.

 

Diplomă pentru “Cel mai bun proiect de inovare și transfer tehnologic” a fost acordată companiei “Mellange&Company” S.R.L.

 

Diplomă pentru “Cel mai bun proiect de dezvoltare a infrastructurii de inovare”, a fost acordată Incubatorului de inovare “InnoCenter” din cadrul Universității de Stat din Comrat.

 

De asemenea, în cadrul expoziției a fost desfășurat evenimentul ENRICH Information Day & Training. Acesta a fost destinat antreprenorilor cu potențial de inovare și cercetătorilor în vederea facilitării cooperării întru dezvoltarea proiectelor de anvergură multinațională. Participanții s-au inspirat din experiența specialiștilor din Ungaria și Spania din cadrul rețelei European Network of Research & Innovation Centres and Hubs și respectiv IPR SME Helpdesk Latin America.

 

În acest sens, evenimentul a fost sub formă de platformă pentru întâlniri de afaceri, crearea de noi colaborări de perspectivă și dezvoltarea de parteneriate pentru noi proiecte.

 

Menționăm că EIS „INFOINVENT” este un for recunoscut de proprietate intelectuală, care susține și promovează creativitatea, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind implementarea invențiilor, tehnologiilor și materialelor noi în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale. Evenimentul oferă o platformă ideală pentru stimularea dialogului direct între inventatori, cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri.