Actualizat la: 11.09.2020

Expresie de Interes „Colegiu de Evaluare a Propunerilor” lansat de Consiliul pentru Știință și Tehnologii din Malta

Published on: Mar, 11/24/2020 - 12:17

Expresia de Interes este lansată de către Consiliul pentru Știință și Tehnologii din Malta (MCST). Pentru a suplini activitatea MCST ce ține de elaborarea, lansarea și implementarea inițiativelor și Programelor pentru finanțarea proiectelor de cercetare, se instituie Colegiul de Evaluare a Propunerilor, unde vor fi implicați experți în consultanță științifică și în afaceri. Membrii Colegiului de Evaluare a Propunerilor vor participa la efectuarea expertizei științifice și tehnice în cadrul evaluării propunerilor de proiecte. Aceasta va asigura suport pentru MCST la luarea deciziilor la etapele de preselecție a propunerilor, în scopul contractării ulterioare a câștigătorilor de granturi pentru efectuarea cercetărilor și altor studii. Expresia de Interes reprezintă un Apel Deschis pentru o perioadă definită (până la 9 decembrie, 2020) pentru a facilita admiterea Membrilor Colegiului în cadrul „primului val”.

MCST lansează pentru domeniile de Cercetare și Inovare (C&I) un număr de Apeluri periodice și ad-hoc pentru depuneri/propuneri, prin intermediul unor inițiative și Programe. Eventual, au loc și decernări. Eligibilitatea pentru participare variază pentru sectoarele public, privat și academic. Programele și inițiativele sunt conforme regulilor naționale pentru participare și metodologiilor de finanțare. Focusarea propunerilor de Apel evoluează de jos în sus, de la cercetări la etapa incipientă către cercetări aplicative, studii de fezabilitate, altele. Spectrul tematicilor este larg, dar poate fi clasificat ca: i) subiecte de necesitate pentru expertiză de evaluare Științifică (inclusiv, cele aliniate la prioritățile naționale de specializare inteligentă, sau altele) și ii) subiecte de Consultanță în afaceri (în cazuri, când activitatea de finanțare este, de exemplu, studiul de fezabilitate).

În cazul, în care MCST ar necesita suplinirea golurilor în listele experților pentru perioada 2021-2025, ar putea fi publicate noi Apeluri Deschise pentru pretendenți în scopul implicărilor pe viitor, pe durata unor perioade definite sau nedefinite. În asemenea cazuri, Membrii Consiliului ar putea aplica de asemenea pentru alte arii Științifice sau de Consultanță în afaceri, care au fost omise la depunerile sale anterioare.

Consiliul pentru Știință și Tehnologii din Malta (MCST), acționând pentru și în numele Fundației pentru Știință și Tehnologii, este o entitate publică, instituită de către guvernul central cu mandat de consultanță în sfera științei și tehnologiilor. MCST de asemenea activează în calitate de Autoritate pentru Managementul Programelor C&I și inițiativele, care suplinesc ecosistemul național de C&I.

 

Informație mai detaliată despre Expresia de Interes și condițiile specifice poate fi accesată AICI.

Informație despre Ariile și Sub-ariile Științifice/Consultanță în afaceri poate fi accesată AICI.

Formularul electronic pentru aplicare de către competitori poate fi accesat AICI.