Actualizat la: 11.09.2020

Felicitări cu Ziua Științei

Published on: Vin, 11/08/2019 - 21:00

Orice popor este apreciat în primul rând prin contribuția pe care acesta a adus-o științei și culturii. Omul sfințește locul. O descoperim în compuși chimici, aparate de zbor, rețele de comunicare, forme de tratament și calitate a vieții, specii și soiuri de plante și animale, poeme, picturi, opere muzicale și multe altele. Odată ajuns la finisarea capodoperei, creatorul trăiește clipe de triumf adevărat, uitând de nopți nedormite în atelier sau laborator, cu multe lipsiri în stările de confort. Binevenite sunt cuvintele lui Tudor Vianu, precum că „Adevărul științific, frumosul și binele cresc dintr-o tulpină comună”.

   

Care sunt mecanismele creaţiei ştiinţifice care duc la progres? - originalitatea, contribuția, pentru cauza cooperării dintre ființele umane și, îndeosebi, pentru îngrijirea planetei în care Dumnezeu ne-a pus ca să trăim.

   

Cu ocazia Zilei Științei, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare exprimă înalte aprecieri pentru contribuția în dezvoltarea cercetării și inovării în Republica Moldova Vă urează multă, multă sănătate, curiozitate, să fiți neobosiți cercetători ale zilei de azi și de mâine. După cum spunea Nichita Stănescu într-o frumoasă poezie:

 

Se apropie viitorul, se aude, se vede
Gândurile pe care le trimit spre el
se-ntorc mai repede ca altădată.
Și-mi trec scântei șuierând în viteză
prin suflet, vestindu-l întruna.