Bun venit în secțiunea dedicată programelor de mentorat și training organizate sau susținute de Departamentul nostru de Cooperare Internațională și Dezvoltare Durabilă! Aici veți găsi informații despre programele noastre de mentorat și training, care vizează dezvoltarea abilităților și competențelor necesare pentru a reuși în domeniul cercetării, inovării și dezvoltării durabile.
Mentoratul este o oportunitate de a beneficia de experiența și cunoștințele unor profesioniști consacrați în domeniul Dvs. de interes. Prin intermediul programelor noastre de mentorat, vă oferim acces la mentori experimentați și la resursele necesare pentru a vă dezvolta potențialul și a vă atinge obiectivele profesionale.
Trainingurile noastre sunt concepute pentru a vă ajuta să vă perfecționați abilitățile și competențele în diverse domenii relevante, inclusiv managementul proiectelor, comunicarea și prezentarea eficientă, grant writing, și multe altele. Ne angajăm să vă oferim oportunități de învățare și dezvoltare continuă, adaptate nevoilor și intereselor voastre.
Pentru a afla mai multe detalii despre programele noastre de mentorat și training și pentru a vă înregistra sau participa, vă rugăm să navigați prin conținutul dedicat mai jos.
Workshop: Elaborarea Propunerilor de Proiect Europene în Domeniul Valorificării Sustenabile a Co-produselor și Resturilor de Materii Prime Alimentare
Trainingul oferă cunoștințele necesare pentru identificarea oportunităților de finanțare europeană, dezvoltarea proiectelor inovatoare și susținerea dezvoltării durabile a sectorului alimentar din Moldova. Este organizat de ANCD, cu sprijinul Biroului de Relații cu Diaspora, și susținut de conf. univ. Dr. Janna Cropotova, expert internațional în bioeconomie.
Scopul principal este creșterea competențelor în pregătirea proiectelor europene, dezvoltarea de soluții pentru valorificarea fluxurilor secundare din industria alimentară și aplicarea tehnologiilor avansate în domeniul bioeconomiei.
Trainingul se va desfășura în sesiuni de câte 3 ore, în zilele de 26.11, 28.11, 03.12 și 05.12.
Locația: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 180, etaj 11, birou 1119 (sediul ANCD).
Participarea este gratuită, fiind destinată persoanelor cu experiență în Știința și Tehnologia Alimentelor, Chimie, Biotehnologie și domenii conexe.
Detalii la: https://ancd.gov.md/ro/content/workshop-elaborarea-propunerilor-de-proiect-europene
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Workshop pentru cercetători aflați la început de carieră organizat de JPIAMR
Perioadă: 18 noiembrie 14:00 CET - 19 noiembrie 13:00 CET
Locație: Berlin, Germania
Scopurile atelierului sunt de a consolida capacitatea cercetătorilor aflați la început de carieră și de a stimula networking-ul, oferindu-le posibilitatea de a întâlni experți în domeniul AMR.
Conferințe de deschidere vor fi susținute de profesorii Eliora Ron și Kornelia Smalla. Profesorul Jeffrey Almond își va împărtăși expertiza în diseminare, iar profesorul Gad Frankel va vorbi din perspectiva unui evaluator expert. Va avea loc o sesiune interactivă de abilități soft, precum și prezentări de la coordonatori de proiecte de succes din cadrul JPIAMR și vor fi furnizate informații despre oportunități de finanțare în cadrul viitoarei parteneriate europene pe tema One Health AMR.
Granturi pentru călătorie:
Aplicațiile pentru granturi de călătorie la Atelierul JPIAMR pentru cercetători aflați la început de carieră sunt deja deschise! Grantul va acoperi cazarea pentru o noapte și cheltuielile de călătorie, precum și o cină comună. Detaliile vor fi furnizate ulterior.
Pentru a aplica pentru grantul de călătorie, completați formularul disponibil pe link-ul de mai jos. Termenul limită pentru aplicații este 15 august 2024, la ora 14.00 CEST.
Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați secretariatul JPIAMR, secretariat.jpiamr@vr.se.
!!! Formularul de înregistrare precum și restul detaliilor pot fi accesate AICI.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oportunitate de Stagiu la Bundestagul Germaniei
Bundestagul Germaniei invită tinerii absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și funcționarii publici să participe la un program de stagiu în orașul Berlin.
Despre Program
Acest program de stagiu are o durată de 5 luni, timp în care candidații vor activa în cadrul biroului unui deputat german. Participanții vor avea ocazia să cunoască sistemul parlamentar german, să înțeleagă procesele decizionale politice și să acumuleze experiență practică în activitatea parlamentară.
Condiții și Beneficii
- Durata: 1 martie - 31 iulie 2025
- Bursă lunară: Asigurată pentru toți participanții
- Asigurare: Costurile pentru asigurare medicală, de accidente și de răspundere civilă sunt acoperite
- Cazare: Gratuită sau cu o contribuție lunară pentru cazare pe cont propriu
- Cheltuieli de călătorie: Rambursate pentru tur-retur spre Berlin
Eligibilitate
- Data nașterii: După 1 martie 1995
- Limba germană: Cunoștințe foarte bune necesare
Procedura de Aplicare
Dosarele complete trebuie expediate electronic până la data de 21 iulie 2024, la adresa info@chisinau.diplo.de (format PDF sau ZIP). Informații detaliate despre program, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selecție pot fi găsite pe site-ul Bundestagului: https://www.bundestag.de/ips.