Actualizat la: 11.09.2020

MOLDOVA - PLAIUL MEU

Published on: Lun, 11/04/2019 - 10:20

 

  Echipa Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare a preluat cu entuziasm campania ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”, plantând molizi și semințe de bucurie pentru plaiul nostru în Grădina Botanică ”A. Ciubotaru”.

 

  Echipa ANCD constată, cu deosebită satisfacție, pe lângă faptul, că molidul e unul dintre cei mai frumoși copaci, este și foarte rezistent, iar iarna, coroana sa mereu verde, simbolizează permanența, vitalitatea și energia inepuizabilă, iar noi, ne dorim ca Țara noastră, să-i asemene.

 

”Noi, știm secretul – puterea noastră e în rădăcini.”  

 

E bine să știi:

  ... a fost descoperit un molid cu vârsta de 9550 de ani  în Suedia? “Molidul s-a dovedit a fi un supraviețuitor tenace în condițiile în care acesta trăiește și astăzi în ciuda dramaticelor schimbări climaterice” declară descoperitorul prof. Leif Kulman de la Universitatea de Geografie din Umea.

  ... molizii sunt masculi și femenini, florile cărora se deosebesc? Florile molidului mascul produc foarte mult polen anemofil, care primăvara formează, în bătaia vântului, adevărați nori de praf gălbui în jurul arborelui. Florile femele apar ca niște mici ghemotoace, care ce se transformă în conuri ai căror solzi adăpostesc sămânța.