Actualizat la: 08.10.2021

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

Published on: Mar, 11/24/2020 - 13:53

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Vă invită la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, care este o inițiativă a Uniunii Europene, sprijinită prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului Orizont 2020. Evenimentul are ca scop celebrarea științei și cercetării și își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să demonstreze diversitatea și impactul științei, dar și să motiveze tinerii să aleagă o carieră în cercetare.

 

Astfel, la eveniment cercetătorii se vor întâlni cu publicul și își vor prezenta activitățile prin experimente practice, spectacole științifice, jocuri, teste, concursuri, expoziții și activități digitale. Copiii, tinerii și toți participanții vor descoperi cercetarea, știința și inovația într-un mod distractiv. 

Data: 27 noiembrie 2020

Locația:

Online: https://noapteacercetatorilor.md

 

Proiectele de inovare și transfer tehnologic finanțate de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, pot fi vizualizate aici:

https://noapteacercetatorilor.md/science4society/category/57

 

În anul 2019, la ediția anterioară, evenimentul a fost organizat în peste 400 de orașe europene și a atras peste 1.5 milioane vizitatori.

 

În Republica Moldova, Noaptea Cercetătorilor Europeni se află la a 7-a ediție.