Actualizat la: 11.09.2020

Participarea colaboratorilor ANCD la celebrarea celei de-a 29-a aniversări a USC

Published on: Vin, 02/14/2020 - 09:56

În data de 11 februarie 2020 Universitatea de Stat din Comrat a marcat cea de-a 29 aniversare. Cu acest prilej în sediul instituției a fost organizată Conferința științifico-practică internațională cu genericul „Știință, Educație, Cultură”. În cadrul evenimentului la lucrările sesiunilor au luat parte colaboratorii Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD), prezentând rapoarte dedicate expunerii subiectelor ce țin de cooperarea internațională în cercetare, inovare și transfer tehnologic.

 

De menționat, că ANCD deține deja o istorie de colaborare cu entitățile Universității, oferind suport în executarea proiectelor de dezvoltare. Discursurile la sesiune au trezit un interes viu în rândurile auditoriului, urmând multiple dialoguri dedicate instrumentelor și mecanismelor de suport în domeniile cercetării și inovării, procedurilor de scriere a propunerilor de proiect, respectării normelor și rigorilor stabilite la executarea proiectelor de scară internațională etc. Toate aceste aspecte servind un suport real pentru dezvoltarea componentei științifice în cadrul instituțiilor de învățământ superior, dar și în organizațiile cu profit din sectorul real al economiei naționale la scara regiunii.

 

Adresăm felicitări Universității de Stat din Comrat, urându-le succese în continuare întru realizarea reușită a obiectivelor pentru pregătirea cadrelor de înaltă calificare, ce urmează a dezvolta domeniile de activitate în societatea Republicii Moldova.