Actualizat la: 01.12.2022

Pre-anunț pentru lansarea apelului Rezistența antimicrobiană (RAM) - diagnostic și supraveghere 2023

Published on: Mie, 11/23/2022 - 11:36

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare informează despre lansarea în anul 2023 al celui de-al 16-lea apel comun Dezvoltarea de strategii, instrumente, tehnologii și metode inovatoare pentru diagnosticarea și supravegherea rezistenței antimicrobiene, care va fi deschis  sub egida parteneriatului JPIAMR și în cadrul HORIZON EUROPE ERA-NET JPIAMR-ACTION.

 

Apelul își propune să spijine dezvoltarea de strategii, instrumente, tehnologii și metode inovatoare pentru diagnosticarea și supravegherea rezistenței antimicrobiene (RAM).

 

Rezultatele proiectelor finanțate ar trebui să contribuie la îmbunătățirea înțelegerii, monitorizării, detectării și atenuării infecțiilor și RAM sau la optimizarea utilizării antimicrobiene în cazul în care eforturile de reducere a RAM vor avea un impact global asupra sănătății umane, animalelor, plantelor și asupra siguranței și securității alimentare.

                                                                                               

Apelul va fi deschis la 10 ianuarie 2023!!!

 

Mai multe informații privind scopul apelului, condițiile de participare, criteriile de eligibilitate sunt disponibile la https://www.jpiamr.eu/calls/diagnostics-surveillance-call-2023/