Actualizat la: 13.09.2021

Pre-anunț: Pregătiri pentru primul apel al Parteneriatului European pentru Biodiversitate privind „Sprijinirea protecției biodiversității și a ecosistemelor de pe uscat și mare”

Published on: Mar, 07/27/2021 - 08:37

Parteneriatul european pentru biodiversitate din cadrul Horizon Europe (care începe oficial în octombrie 2021 ca succesor al Biodiversa) anunță că va lansa în curând primul apel transnațional de cercetare pe următorul subiect: Sprijinirea protecției biodiversității și a ecosistemelor de pe uscat și mare.

Apelul este planificat să fie lansat oficial la începutul lunii octombrie 2021.

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, organizația membru al Parteneriatul european pentru biodiversitate din cadrul Horizon Europe, încurajează organizațiile din domeniile cercetării și inovării din Republica Moldova să participe la acest apel.

Acest apel va acoperi următoarele trei teme neexclusive:

  • Cunoștințe pentru identificarea zonelor prioritare de conservare, stabilirea rețelelor ecologice eficiente și rezistente, îmbunătățirea protecției de specii și conservarea diversității genetice
  • Beneficii și costuri multiple ale biodiversității și protecției ecosistemelor: sinergii și compromisuri
  • Management eficient și guvernanță echitabilă pentru a obține rezultate remarcabile de conservare

 

Toate mediile (teren uscat, apă potabilă și mare) vor fi eligibile.

Un buget total de peste 40 de milioane de euro a fost rezervat provizoriu pentru apel și în prezent, următoarele 34 de țări și-au exprimat interesul preliminar de a participa la apel:

Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Moldova, Maroc, Norvegia, Polonia, Portugalia (incl. Azore), România, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan, Țările de Jos, Tunisia și Turcia.

Pentru a fi eligibili, consorțiile de cercetare vor trebui să includă echipe din minimum 3 țări care participă la apel (inclusiv minimum două din statele membre ale UE sau din țările asociate UE).

Pentru căutare de parteneri utilizați instrumentul nostru de căutare disponibil aici

Pentru mai multe informații despre apel consultați pagina web a Parteneriatului European pentru Biodiversitate: https://www.biodiversa.org/1772