Actualizat la: 17.04.2024

(JPI) BiodivERsA și Water JPI

 

Titlul apelului: “Conservarea și restaurarea ecosistemelor degradate și a biodiversității acestora, inclusiv al accentului pe sistemele acvatice”

Acronim: BiodivERsAandWaterJPIJointCall

Finanțator: Comisia Europeană

Perioada de implementare: 2020—2021

Parteneri: 33 parteneri din 27 țări

Obiectiv

BiodivERsA este o rețea de 39 de organizații din 25 de țări europene care programează și finanțează cercetarea excelentă în domeniul biodiversității, serviciilor ecosistemice și soluții bazate pe natură www.biodiversa.org . Partenerii BiodivERsA își propun să dezvolte o colaborare de lungă durată în programarea cercetării și politica de finanțare și practică, creând astfel valoare adăugată în cercetarea de înaltă calitate privind biodiversitatea peste granițele naționale. Unul dintre obiectivele BiodivERsA este de a organiza un program de cercetare paneuropean pentru cercetarea biodiversităţii, a serviciilor ecosistemice şi a soluţiilor bazate pe natură http://www.biodiversa.org/1226

Water JPI www.waterjpi.eu a fost lansat în decembrie 2011 și de atunci a asamblat coeziv grup de programe europene de CDI din 23 de țări partenere plus CE. Inițiativa a dezvoltat o viziune comună asupra provocărilor legate de apă și o structură operativă de gestionare a rețelei.

Țări partenere:

Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Moldova, Maroc, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia (inclusiv Azore), România, Slovacia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan și Tunisia.